search

PRIVACY POLICY


This Personal Data Protection Notice (“Notice”) is prepared in accordance with the Personal Data Protection Act 2010. By visiting our website, interacting with us or providing personal data to us, you are deemed to have read and consent to us using, collecting and processing your personal data in the manner described in this Notice.


Kindly note that the Company reserves the right to change, amend and/or vary this Notice at any time. You are advised to check this Notice from our website from time to time for amendments or updates.


If there is any conflict between the English and Bahasa Malaysia versions of this Notice, the English version shall prevail. 



  1. Collection of personal data 



    1. We may collect your personal data in the course of your dealings with us include without limitation to contact information such as your name, date of birth, identification supporting documents, gender, nationality and race, current private and/or business address, telephone and/or mobile phone number(s), fax number and email address(es) and income range. 



  1. Method of collection



    1. We may collect personal data directly from you when you:-


  • communicate with us;


  • where you subscribe for information on our products and/or service or to our publications (for example newsletters);


  • participate in any of our surveys, competitions, lucky draws or promotional offers;


  • respond to any marketing materials we send out; and/or


  • provide feedback to us.


Other than personal data obtained from you directly (as detailed above), we may also obtain your personal data from third parties we deal with or who are connected with you and from such other sources where you have given your consent for the disclosure of information relating to you, and/or where otherwise lawfully permitted.



  1. Purpose 



    1. The Personal Data collected by us may be used for, amongst others, the following purposes as applicable:- 


  • The delivery of notices, services or products and the marketing of such services or products to you;


  • Conducting marketing, surveys and customer profiling activities in connection with our services and related products;


  • Our internal record keeping; and/or


  • To provide customer care and enhancing customer satisfaction, including but not limited to, resolving complaints, dealing with and/or responding to requests and enquiries, warranty, returns and other after sales services.



  1. Failure to supply personal data



    1. The failure to supply such personal data as may be needed may:- 


  • Result in us being unable to provide you with the notices, services and/or products requested;


  • Affect our ability to effect the necessary processes relating to the supply of our products and/or services; and/or


  • Result in us being unable to update you on our latest products, services, promotions, events and/or launches.



  1. Disclosure to third parties



    1. Personal data provided to us will generally be kept confidential but you hereby consent and authorise us to provide or disclose your personal data to the following categories of parties:-


  • Companies and/or organisations that act as our agents, contractors and/or service providers;


  • Other parties in respect of whom you have previously given your express consent;


  • Our auditors, consultants, accountants, lawyers or other financial or professional advisers; and/or


  • Companies and/or organisations that assist us in processing and/or otherwise fulfilling transactions and providing you with products and/or services that you have requested or subscribed for.



  1. Personal data integrity 



    1. We will take all reasonable steps to make sure that the personal data collected, used or disclosed is accurate, complete, not misleading and up-to-date.



  1. Personal data security 



    1. We will take all reasonable steps to protect the personal data we hold from loss, misuse, modification, unauthorised or accidental access or disclosure, alteration or destruction. 


  1. We will not keep personal data for longer than is necessary and will take reasonable steps to destroy or permanently de-identify personal data.



  1. Data transfer and sharing 



    1. Where we consider it necessary or appropriate for the purpose of data storage or processing, we may transfer the personal data to a third party service or product providers within or outside Malaysia, under similar level of security measures.



  1. Access and correction



    1. You have the right to request for access to, request for a copy of, request to update or correct your personal data held by us. You have the right at any time to request us to limit the processing and use of your personal data. If you need to make any correction to your personal data, please just email us.


Your written request should be addressed to:-


Bubblebee Sdn Bhd


Address : NO10, JALAN PP11/4, ALAM PERDANA INDUSTRIAL PARK, TAMAN PUTRA PERDANA, 47130 PUCHONG SELANGOR

          Contact No : +60 17-202 7147


Email Address: bubblebeemalaysia@gmail.com


 

DASAR PRIVASI 


Notis Perlindungan Data Peribadi ini ("Notis") disediakan selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ("Akta"). Dengan mengunjungi laman web kami, berinteraksi dengan kami atau memberikan data peribadi kepada kami, anda dianggap telah membaca dan membenarkan kami untuk menggunakan, mengumpulkan dan memproses data peribadi anda dengan kaedah yang dijelaskan dalam Notis ini.


Sila ambil perhatian bahawa kami boleh meminda Notis ini pada bila-bila masa tanpa notis terlebih dahulu. Anda dinasihatkan untuk memeriksa Notis ini di laman web kami dari semasa ke semasa untuk mendapatkan pindaan atau kemas kini yang terkini. 


Sekiranya terdapat percanggahan antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia di dalam Notis ini, versi Bahasa Inggeris akan dirujuk.



  1. Pengumpulan data peribadi 



    1. Kami boleh mengumpulkan data peribadi anda semasa urusan anda dengan kami termasuk maklumat hubungan seperti nama, tarikh lahir, dokumen sokongan pengenalan, jantina, kewarganegaraan dan bangsa, alamat peribadi dan/atau perniagaan semasa, telefon dan/atau nombor telefon bimbit, nombor faks dan alamat e-mel dan julat pendapatan.



  1. Kaedah pengumpulan



    1. Kami akan mengumpulkan maklumat peribadi secara langsung daripada anda apabila anda:-


  • Berkomunikasi dengan kami;


  • Di mana anda melanggan produk, perkhidmatan atau penerbitan kami;


  • Menyertai mana-mana soal selidik, pertandingan, cabutan bertuah atau tawaran-tawaran promosi yang dianjurkan oleh kami; 


  • Memberi respon terhadap bahan-bahan pemasaran yang dikeluarkan oleh kami; dan/atau


  • Memberikan maklum balas kepada kami.


Selain daripada data peribadi yang diperolehi daripada anda secara langsung (seperti yang diperincikan di atas), kami juga mungkin mendapatkan data peribadi anda daripada pihak ketiga yang berurusan dengan kami atau yang berkaitan dengan anda dan dari sumber-sumber lain yang mana anda telah memberi kebenaran untuk mendedahkan maklumat anda, dan/atau melalui kaedah sah di sisi undang-undang.



  1. Tujuan mengumpulkan data peribadi



    1. Data peribadi yang dikumpulkan oleh kami boleh digunakan, antara lain, untuk tujuan yang berikutnya:-


  • Penghantaran notis-notis, perkhidmatan atau produk dan bahan-bahan pemasaran kepada anda;


  • Melaksanakan pemasaran, kaji selidik dan aktiviti-aktiviti pemprofilan pelanggan;


  • Penyimpanan rekod dalaman kami; dan/atau


  • Untuk memberikan pelayanan pelanggan dan meningkatkan kepuasan pelanggan, termasuk menyelesaikan aduan, menangani permintaan dan pertanyaan, jaminan, pengembalian produk dan perkhidmatan purna jual.



  1. Kegagalan untuk membekalkan data peribadi



    1. Kegagalan untuk membekalkan data peribadi sebagaimana yang diperlukan mungkin:-


  • Menyebabkan kami tidak dapat menyediakan anda dengan notis-notis, perkhidmatan dan/atau produk-produk yang diminta;


  • Menjejaskan keupayaan kami untuk melaksanakan proses-proses berkaitan dengan pembekalan produk-produk dan/atau perkhidmatan kami; dan/atau


  • Menyebabkan kami tidak mampu untuk memberi kepada anda mengenai produk-produk, perkhidmatan, promosi, aktiviti-aktiviti dan/atau pelancaran kami yang terbaru.



  1. Pendedahan data peribadi kepada pihak-pihak ketiga



    1. Data peribadi yang didedahkan kepada kami secara umumnya akan disimpan rahsia tetapi anda dengan ini bersetuju dan memberi kuasa kepada kami untuk menyediakan atau mendedahkan data peribadi anda kepada pihak-pihak yang berikut:-


  • Syarikat-syarikat dan/atau organisasi yang bertindak sebagai ejen, kontraktor dan/atau pembekal perkhidmatan kami;


  • Pihak-pihak lain yang anda telah memberikan persetujuan anda secara jelas;


  • Juruaudit, perunding, akauntan, peguam atau penasihat profesional lain yang dilantik oleh kami; dan/atau


  • Syarikat-syarikat dan/atau organisasi yang membantu kami dalam memproseskan, memenuhi transaksi dan menyediakan anda dengan produk-produk dan/atau perkhidmatan yang anda telah membuat pesanan.



  1. Integriti data peribadi



    1. Kami akan mengambil semua langkah-langkah munasabah bagi memastikan bahawa data peribadi yang dikumpul, digunakan atau didedahkan tepat, lengkap, tidak mengelirukan dan terkini.



  1. Keselamatan data peribadi



    1. Kami akan mengambil langkah-langkah munasabah untuk melindungi data peribadi yang berada di simpanan kami daripada kehilangan, salah-guna, pengubahsuaian, akses atau pendedahan yang tidak dibenarkan, pengubahan atau pemusnahan.


  1. Kami tidak akan menyimpan data peribadi bagi tempoh lebih lama daripada yang diperlukan dan akan mengambil langkah-langkah munasabah untuk memusnahkan data peribadi tersebut.



  1. Pemindahan data dan perkongsian



    1. Di mana kami anggap perlu atau sesuai bagi tujuan penyimpanan atau pemprosesan data, kami berhak memindahkan data peribadi anda kepada pembekal perkhidmatan atau produk pihak ketiga di dalam atau di luar Malaysia, dengan tahap kerahsiaan dan keselamatan yang sama.



  1. Akses dan pembetulan



    1. Anda berhak untuk meminta akses, meminta salinan, mengemas kini atau membetulkan data peribadi anda yang berada di dalam simpanan kami. Anda berhak meminta kami untuk membatasi tahap pemprosesan dan penggunaan data peribadi anda. Sekiranya anda perlu membuat pembetulan terhadap data peribadi anda, sila hantarkan e-mel kepada kami.


Permintaan bertulis anda harus dihantar kepada:-


Bubblebee Sdn Bhd


Address : NO10, JALAN PP11/4, ALAM PERDANA INDUSTRIAL PARK, TAMAN PUTRA PERDANA, 47130 PUCHONG SELANGOR

          Contact No : +60 17-202 7147


Email Address: bubblebeemalaysia@gmail.com


Your cart is currently empty.

Continue shopping